Om att känna sig som hemma.

Jag cyklar ju alltid längs kanalen i stan till och från jobbet och idag när jag nästan var hemma såg jag något som fick mig att vända på huvudet. Ett gäng där spelade nämligen KUBB! Jag blev så till mig att jag liksom glömde stanna och fråga om de var svenskar, men det får man väl nästan förutsätta. Eller så har de svenska vänner. Alla som vi har introducerat kubb för har tyckt det varit jätteroligt och när mamma kommer nästa vecka går två kubbspel på export. Hur som helst, för en stund kändes det som om jag lika gärna kunde ha varit i Sverige.


En utmaning säger man ju inte nej till.

Mamma Hoppsan har utmanat mig att svara på följande:

1) Vad åt du till frukost?
Två Finn Crisps och ett glas äppeljuice (åt korv och potatis till middag vid 21.30 igår, så var inte särskilt hungrig i morse....)

2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.

Tagen 26 maj när sverigetröjan var ny och EM-hoppet levde.

3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån? Från T-mobile, min mobiloperatör! (om inte det är patetiskt nog så kan jag ju påpeka att det var sex dagar sen, min mobil är mest bara en väckarklocka)

4) Vilken färg har din dator? Grå och svart.

5) När var du arg senast? Idag efter ett möte och när en kollega samtidigt kom och "krävde massa". Men mest var det bara så att jag behövde äta, blir otroligt grinig när jag inte får mat. For the record så bad jag om ursäkt efteråt.

6) Ditt bästa minne från skoltiden? Egentligen kommer jag ihåg skolan som mest rätt trivsam och fram till högstadiet hade jag väl det rätt lätt för mig. Men det var det en lärare som under ett kvartssamtal, och utan att på något sätt vilja trycka ner mig utan mer bara av "vuxen visdom", sa att "Lisa kom ihåg bara att det en dag kanske inte går så lätt alltid och att man gör fel och misstag, men det är också okej". Senare i livet när det blev just så vissa saker till och från kändes rätt tunga, så har jag ofta tänkt på det han sa. Det var klokt sagt till en 14-åring tycker jag. Det är väl inte mitt bästa minne, men ett tydligt minne.

7) Ditt sämsta minne från skoltiden? Om studenttiden räknas in så är det helt klart mitt utbytesår i Spanien. Inte för att det i sig var så hemskt, utan att jag var på fel plats rent själsligt det året. Kom aldrig till ro och hade konstant hemlängtan och kände nästan enbart stress. Har mycket få oreserverat glada minnen från det året.

 8) Yoga eller löpning? Skulle gärna testa yoga, men löpning är så otroligt långtråkigt tycker jag.

9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale? Alltså jag är jäkligt svag för en köttbit, men måste erkänna att jag inte har full koll på vad Oxfile Provencale smakar.

10) Vilka tidningar läser du regelbundet? DN och Aftonbladet på nätet dagligen, VLT någon gång i veckan. HOME, en österrikisk inredningstidning som M tar hem från jobbet, då och då.

11) Favoritkarraktär i deckare? Deckar har jag inte läst på jag vet inte hur länge. Alla här nere pratar om Mankell (och filmerna går också dubbade på tv!) så jag ska väl ta tag i honom. Annars får nog svaret bli Kitty. Så förstår ni vad jag menar.

12) TV program du aldrig missar?
Grey's anatomy.

13) Vem är du avundsjuk på?
På de som kan bo utomlands och inte ständigt tänka på hur fasen man ska göra egentligen och hur man kan vara så dum att man lämnar familj och vänner bakom sig. Men finns det några sådana personer?

14) Din bästa revansch?
När jag för några år sedan, efter en längre period av "nedstämdhet", tog mig ur känslan av att alltid må dåligt och jag fick tillbaka känslan av att ha en själ. Det var en kamp jag vann efter en del slit. Idag är jag glad för erfarenheten.

15) Din bästa respektive sämsta chef?
Låter jag vara osagt.

16) Mat som du aldrig någonsin kommer äta. Orsak? Orm, bara tanken på att ha en orm i magen är inte bra för min egenhändigt ihopsnickrade ormfobiterapi.

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
 George W Bush. Har otroligt svårt att föreställa mig hur ett samtal med honom skulle te sig. 

18) Kaffe eller te?
Både och. Te mest på vintern. 

19) Skostorlek?
37 och 38, beroende på modell.

20) Hur ofta är du på IKEA?
Någon gång var eller varannan månad. Blir ofta en tur för att bara köpa lite mat.

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
En lägenhet med stor terrass med lagom många sovrum och ett gästrum och ett arbetsrum där min symaskin kan stå framme alltid. Och sen klippkort Stockholm-Wien till familj och vänner. 

Och nu utmanar jag Monica!

Älskade semester.

När M och jag bestämde oss för att ha semester i slutet av augusti var tanken "att det ju ändå är så skönt i Wien under sommaren" och "man har ju sååå mycket tid att ändå sitta på uteserveringar" och "åka och bada efter jobbet" och "dra utanför stan på helgerna" och så vidare och så vidare. Nu har det ju visat sig att sommaren varit rätt trist i år (allt är ju relativt, men ändå) och att vecka ut och vecka in räkna, åtta, sju, sex, fem... till semestern, när alla andra åker och hinner komma tillbaka i omgångar - wwwhhhääääck. Jag vill ha semester NUUUU!!! Så har det känts i hela kroppen i flera veckor snart. Men nu är det faktiskt bara två och en halv vecka kvar, till 24 dagars oavbruten (peppar, peppar) ledighet. Fy fasen va skönt. Och nästa vecka kommer mamma med en jobbarkompis och hälsar på. Besök hemifrån värmer, värmer. Och att krama mamma är ju så skönt, så skönt.

Tomaaato, tomeeejto!

De små liven har nu vuxit till sig och en är alldeles röd och kommer sannolikt möta sitt salladsöde under helgens gång. Och två rejäla tomater på en planta för €0.69 är ju dessutom nästan ekonomiskt försvarbart.


Bild tagen i morse på läckerheten.

Hawaii-party!

Förra helgen var vi på 30-årsfest med Hawaii-tema. Födelsedagsbarnet och hans sambo hade verkligen fixat jättefint i deras trädgård och jag kan inte undanhålla er några av bilderna - färglatt, blommigt, roligt och somrigt!

 
Jag och S testar baren och M är redo att turista på Hawaii.


Allt var så fint dekorerat och blommor i mängder och paraplydrinkar känns ju lite hawaiigt.


Som ett barn såg 30-årigen ut när han fick ett PS3 som vi alla skramlat till. Bordsdeko.


Sangria på Hawaii? Jag slutade när någon tyckte att det var roligare att blåsa bubblor än att dricka...


Födelsedagsbarnet var lite stel i kroppen.


Hjälp vilken läskig bild!


Jag tycker det här är kul.

Men så är jag ju också inte heller särskilt vuxen för att snart vara 30 (huuuvva).


Å du ljuva sommartid.

Igår morse när jag cyklade till jobbet hade jag H-A-N-D-S-K-A-R på mig. Det är ju för sjutton slutet av juli. Nu säger jag snart som amerikanen jag såg i ett tv-inslag om den global uppvärmning (som ju lätt kan ifrågasättas om den överhuvudtaget pågår, en morgon som den igår): "Naaaahhh I don't mind the global warming, everybody wants warm weather anyway, look at all the people moving to Florida!".

Men vädergubbarna lovar lite sol och värme till helgen i alla fall. Men mysigt är det när man har cyklat hem i regnet efter en pokerrunda på jobbet, att blöt och iskall lägga sig bredvid varma M under hans täcke - och liksom iaktta skräcken i hans ögon när han inser att en 57 kg tung isbit just klängt sig fast vid hans kropp.

Lördagsmorgon tillsammans.

M arbetar alltid på lördagar. Ska han ta ledigt för att vi ska kunna göra något tillsammans är det ett himlans pusslande och suckande. Så är han väl ledig en lördag, så är det för att vi ska iväg och göra något speciellt. Men den här veckan har M haft semester - så idag var det en helt (o)vanligt lördag för oss två! Vi vaknade strax innan åtta till en klarblå himmel och 25 graders värme. Vi drog på oss hjälmarna och drog med Ms nya Vespa (den gamla fina och mintgröna dödförklarades förra veckan) till Naschmarkt och kollade in loppmarknaden som alltid är där på lördagar (inga fynd dock) och åt frukost på marknaden bland stånden med frukt, grönsaker, nötter, oliver, torkad frukt och kryddor. Härligt och rogivande att bara sitta och titta på folk och känna in alla dofter. Vid tio var butikerna öppna i stan öppna och vi njöt av att bara kunna gå på stan tillsammans. Det gör vi verkligen aldrig. Vi är ikväll bjudna på 30-årskalas med Hawaii-tema så bastkjolar och blomkransar inhandlades mycket praktiskt på sommarrean. Nu är jag hemma igen medan M tog en sväng till på sin nya kärlek. Tror jag ska lägga mig på sängen och läsa första boken i serien om saltöborna, och bara vara ledig.

                        
                         Mycket intressant finns att hitta...

                        
                         Men bäst av allt är att sitta och bara kolla på folk.

PS. Intressant att jag ser ut som en bebis i min nya favvohatt. Hmm Lisa, tänk om!

Vad var det jag sa!

Förra sommaren när mina föräldrar och jag vandrade i Alperna så var ett rätt frekvent inslag i turen att man var tvungen att passera diverse djur som var på sommarbete, typ elaka får, vilda hästar och blängade kor. De här blängande korna (och övriga djur för den delen också) hade jag, hur ska jag säga, en väldig respekt för. Mamma och pappa gick glatt alldeles precis förbi kossorna där de stod och blängde, medan jag själv tog en rätt onaturlig omväg för att undvika risken att bli uppäten. Mamma och pappa fann detta himla roande och skrattade och småretade mig för min koskräck, men HA! Nu har jag fått vatten på min koskräckskvarn! Kolla in det här - and laugh no more. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2917585.ab.

Om att manipulera en manipulerande hjärna.

I natt sov jag lite oroligt. Jag vaknade vid tretiden av att jag ju inte hade analyserat siffrorna min chef bad mig skicka till min kollega C, siffrorna som fanns där i Klosterneuburg! Eller ööhh..?! Igår var vi och badade i Klosterneuburg, så helt naturligt smög platsen sig in i mina drömmar, men det var också helt naturligt att Klosterneuburg och siffrorna jag mitt i natten kom på att jag inte levererat hade en självklar koppling. Så självklar att jag raffsade åt mig närmsta papper (som visade sig vara ett kort från min mamma, sorry!) och i mörkret skrev ner "kolla siffror till C och Klosterneuburg". När morgonen kom sen hade jag under natten skrivit ner ytterligare tre saker jag behövde kolla. Samtliga utom den där Klosterneuburgsaken visade sig idag vara "vettiga" saker. Men frågan är om de är tillräckligt vettiga för att skrivas ner under natten. Frågan är kanske om det finns något vettigt att skriva ner under natten överhuvudtaget. Till saken hör att det sista jag gjorde i fredags innan jag gick från jobbet var att skicka ett mail som min chef bokstavligen formulerat åt mig och som fick mig att framstå som the bad guy (men han sa diplomatiskt "I'll take over if things get ugly"). Jag vill helst alltid vara the good guy. Så i helgen har jag varvat tankar om hur jäkla bra det var att min chef klev in och lärde mig något coolt som jag kan använda mig av framöver också, med tankar om hur jag kommer blir uppäten av den här personen som fick mailet.

Jag läste precis på DN om att hjärnan är så finurligt konstruerad att den till och med har sin egen fantasi. Hjälp. Nojig blir nojigare. Poängen är att man måste inse att hjärnan tror på alla tankar den producerar - men att vi måste lära oss att tro på de sanna tankarna och förkasta de falska. Då undrar jag nu egentligen först vilken del av kroppen jag ska använda för att utmanövrera hjärnan när det gäller att tänka ut vilka tankar som är sanna eller inte, men det är ett lite för stort projekt för denna måndagkväll, så jag nöjer mig med att konstatera att jag helt enkelt måste lära mig denna konst. Så för att följa exemplet i artikeln så är det sannolikt en sann tanke när jag tänker att fasen vad bra jag skulle må om jag fick en glass nu. Och sannolikt är det en falsk tanke när jag oroar mig över att jag kommer bli nerslagen av den där mailmottagaren på grund av ett mail som jag skickat. En mailmottagare som dessutom befinner sig i ett annat land. Om det nu skulle göra någon skillnad i sammanhanget.


Flygbolagstips (vink, vink)

SAS har som en del kanske märkt lagt ner sin direktflyglinje Wien-Arlanda men Niki (www.flyniki.com) flyger nu samma sträcka och har schysst billiga biljetter, om man är ute lite i tid. € 1 för biljetten plus skatt ger en biljett tur och retur för € 62. Ifall någon undrade :)

PS. Monica, biljetten är bokad!


RSS 2.0