Ja men gott nytt år på er då!

Här ska det firas.

 
Mr. M fick i uppdrag att köpa alkoholfri skumpa - uppenbarligen finns det inga vuxna som dricker sånt trams.

Någon har saknat oss.

Vi är tillbaka hemma och hälsades hjärtligt välkomna av denna uppspelta skapelse.


Nu är glada julen slut slut slut!

God jul i stugan!

Önskar hela familjen Muggbo. Som halva Sverige går vi nu dästa mellan soffan och kortspelandet vid köksbordet.

Mmmmm innan det dästa infann sig.


Nu går jag omkring och myser i mina nya pyjamasbyxor från Polarn o Pyret. Jag vill helst aldrig ta av mig dem.

Julfirande med inslag av läkarbesök.

Som den duktiga anställda jag gärna vill vara så passar jag på att vara sjuk när jag har semester.

I måndags var mamma, Mr. M och jag till Västerås för att handla det sista inför julen. Vi bestämde träff en timme senare och jag som inte hade klocka eller mobil med mig försäkrade kaxigt Mr. M att jag i vilket fall som helst inte skulle föda den närmsta timmen.

När man säger sådant så vet man ju att det raskt som attans kommer tillbaka och biter en i rumpan - på det ena eller andra sättet.
Mycket riktigt, så även denna gång. När jag hade handlat den enda grej jag skulle köpa och precis vad klar vid kassan, började en fruktansvärd värk smyga sig på i nedre högra delen av ryggen. Den liksom spred sig och var efter en halv minut över hela magen. Jag kunde nappt gå och blev alldeles varm - kanske mest av paniken, över att vara själv (sånär som på det överfulla köpcentret) och att inte ha någon mobil tillhands, som spred sig i kroppen med smärtan. Jag blev alldeles svag i hela kroppen och ville bara kräkas och hann överlägga med mig själv om jag skulle kräkas på golvet eller i kassen med den fina julklappen. Hittade ingen stol så ställde mig mot en vägg och försökte uthärda smärtan. Jag vill gärna tro att jag har en relativt hög smärttröskel - men det här kom totalt överrumplande. Skakig bad jag att få låna en mobil och det enda numret jag kom ihåg utantill var tack och lov mammas. Fick hjälp att ta mig till en bänk och en vänlig själ hämtade ett glas vatten. Efter en kvart eller så hade jag repat mig och vi gav oss av hemåt.
Smärtan försvann men kom tillbaka kort natten till tisdag och sen igen på tisdag när Mr. M och jag tog en promenad till samhället. Då kände jag att det var dags för ett läkarbesök och jag fick komma på en gång. Diagnosen blev urinvägsinfektion och jag åkte därifrån med en penicillinkur och en akut remiss till röntgen (ultraljud dock med tanke på lillkillen) i Västerås för att utesluta någon form av "sten".
Idag på eftermiddagen blev jag kallad till ultraljud - tack och lov - smärtan var vid det här laget nästintill outhärdlig. Och i hållande - över tre timmar och tilltagande. Diagnosen idag blev att man "inte kunde se något" och att njurarna verkade okej. Ringde min läkare i Wien för att få hans välsignelse om hur mycket alvedon jag kan äta och svaret blev två tabletter om dagen. Så nu försöker jag stå ut utan alvedon tills det verkligen behövs. Värken har lagt sig något sen i eftermiddags och jag distraherar mig med julmust och en alladin-ask. Och att inspektera julklapparna som redan ligger under granen (och som inte alls förefaller blir färre trots uppmaningar om att de "inte ska vara så många i år").
Julstämningen är här och det är ju skönt att vara hos hela familjen när man känner sig hängig. Jul blir det ju i vilket fall som helst. Skinkan ska snart smakprovas, men först när jag har slagit de andra i det wii-spel som just nu pågår i vardagsrummet. För övrigt har jag redan slagit de övriga i den prestigefyllda familjetävlingen att gissa tidpunkten för när julskinkan når 72 grader.
Med den talangen kan jag konstatera att jag uppenbarligen är på bättringsvägen (peppar, peppar).
Önskar er alla en härlig, fridefull och frisk julhelg!

Snön ligger vit på taken...

Aldrig har jag sett Wien med ett helt täckande lager snö på hustaken. Elva grader kallt och snön framkallar de riktiga julkänslorna.

Vi gör oss dock redo för en rejäl snö- och julchock på hemmaplan - dags att äntligen åka till flygplatsen!
Overklig lycka.


SEMESTER.

Ledig i tio långa sköna dagar nu.

Det har varit hektiskt de senaste veckorna. Jag har varit en dålig Fru Muggbo och jobbat förbjuden övertid, men en del av den tänker jag ta ut på den halvdag som jag egentligen ska jobba på nyårsafton. Och nåja, en telefonkonferens som min chef fick mig att förstå att han gärna ser mig delta i på onsdag eftermiddag måste jag ringa in till. Världen skulle ju faktiskt kunna gå under annars. Men kan ju göra den i mysbyxor i alla fall.

Tänk att man alltid  s p r i n g e r  in i semestern. Att man inte runt lunchtid sista dagen liksom bara kan börja släppa saker, prata lite strunt, kolla av mailen som kommer in. Nej, man måste göra klart det där sista. Få iväg de där sjukt viktiga sakerna.

Jag har insett att jag har svårt att verkligen dra ner på tempot som jag borde. Jobbet är fortfarande viktigt för mig - även om jag rationellt försöker intala mig att "jag har fått perspektiv" och att "jobbet är mindre viktigt jämfört med den riktiga världen" (den där The Baby finns).

Och nu är jag trött. Fysiskt. I knoppen mår jag dock bra. Fattas bara. Har därför bestämt mig för att ge mig verklig vila under veckan hemma. Inte bara slentrianmässigt fortsätta i samma spår - åka hit och åka dit, bestämma träff med alla som jag egentligen skulle vilja träffa. Istället ge mig tid att ligga på soffan. Tid att titta på svensk tv. Tid att sova middag. Tid att släppa vardagen. Den verkliga julklappen till mig själv, som Mr. M uttryckte det.

Dagens omröstning.

Spänningen är olidlig. Vad ska vi vid nästa bilbyte nu få se pappa åka omkring i?

Tre, två, en...

... dagar kvar till julledighet.

En hektisk jobbardag kvar.

Julfest med jobbet och ett glas juice.

Lördag städa och packa.

Hitta en julklapp eller två till Mr. M.

Söndag take-off and landing.

Andas svensk luft.

Djupt andetag.

The Baby update.

Organscreeningen på sjukhuset imorse var till full belåtenhet. Läkaren kollade igenom alla organ, inre och yttre kroppsdelar. Allt ser ut som det ska i slutet av vecka 21.

24 cm lång. 360 gram lätt.

Och ja justja, det är en pojke!

Sentimentalitet.

Igår var det ju lucia. Vi tog tillfället i akt och åkte till svenska kyrkans luciakonsert. Tillsammans med många andra svenskar och ingifta österrikare.

Det var så stämningsfullt när belysningen dämpades och luciatåget kom in och sjöng om natten som går tunga fjät. Alla svenska vackra sånger. Känslan av att vara hemma. Några tårar kom.

Jag blev mycket vackert påmind om vikten av traditioner. Om vikten av att höra hemma på en plats. Om vikten av att veta var ens rötter finns. Jag grät några tårar av ren insikt. Och av ren hjärtskärande saknad just i denna stund.

Men jag grät också ett par tårar över att Mr. M och jag nog aldrig kommer få se vårt eller våra barn stå och äta på tärneljuset i luciatåget på dagis en mörk decembermorgon när alla föräldrar har samlats i lekhallen. Eller se hur vår lilla pepparkaksgubbe kavat sjunger om lusselelle och ivrigt söker vår blick för erkännande. Eller se hur vår lucia är en i mängden av alla tjejer som alla vill ha krona i håret.

Men vi kommer förstås att få dela andra upplevelser. På dagis, utanför dagis. Men jag frågar mig om vårt eller våra barn ens kommer att känna något för lucia - eller för några andra svenska traditioner. Precis som jag (ännu) inte har några känslomässiga band till de typiskt österrikiska traditionerna?


Känslosamt.

Magi en måndagskväll.

Att ligga och titta på min mage och se hur det rör sig där inne.

Donk donk innifrån.

En blixtvisit i Paris.

Ett möte på Paris flygplats tog kortare tid än planerat och jag tog förstås chansen att åka in till stan ett par timmar. Solen gick precis ner när jag kom in men belysningen i mörkret är ju väldigt vacker - bara svår att fånga på bild. Här dock ett par från min korta promenad.

 
Notre Dame och en av alla väldigt vackra metroskyltar.


En klassisk parisbild.


Musee du Louvre.


Inte så nyttigt men väldigt gott.

Satt här och funderade på vad jag var sugen på till frukost och kände väl mest för ingenting. I ett desperat försök att sträcka mig efter pepparkaksburken var jag tvungen att först lyfta ner brödkorgen. Och vad låg där om inte en bortglömd påse hällakakor från IKEA! Jag tryckte ur det sista ur räkosttuben och dagen är räddad.


PS. Det blev yogurt och müsli också.

Den obefläckade avlelsen.

Den dagen är det idag. Katolskst ut i fingerspetsarna.

Men jag är tacksam för en ledig dag med Mr. M.

Och eftersom gud ville det så, så har alla butiker öppna idag (även den där Mr. M jobbar - men tisdagar är hans lediga dag).

Julklappsshopping står alltså på programmet. Så även en fika hos Oma & Opa.

Dags att ta sig ur sängen och starta dagen.


Mmmm älskling, nu vet jag precis varför jag gifte mig med just dig!


En sen bröllopskväll...

Julpyntning.

Här kommer några bilder på julen i vårt hus.

 
Mr. M hänger upp juldoftande apelsiner.


Den 6 december kom Nikolaus till vår dörr med två stora chokladtomtar och en liiiten en - som The Baby förstås genast skrek efter (därför hann den inte komma med på bild).

 
Vår söta lilla julgran och till höger vinterdekorationen som det för evigt kommer diskuteras kring huruvida den är en älg eller en ren.


Dörrdeko av plastgransslinga från IKEA.


På inflygning.

Den här helgen ska vi tillbringa med dessa två härliga prickar som gjorde en oförglömlig insats under vårt bröllop.


Vänskap från Linköpingstiden - bild från 25 juli i år.

Julen kan komma.

Förra helgen ägnade vi oss åt julpyntande. Vi var till och med på jakt efter en julgran (jag hade övertalat Mr. M att vi absolut var tvugna att ha en trots att vi ska fira jul i Sverige). Dock hittade vi ingen som motsvarade våra krav som till exempel att grenarna skulle vara fria från lera och även någotsånär jämnt fördelade mellan fram och bak och uppe och nere. Lite putt blev jag där i min jul-iver, men man kan ju inte få allt.

Än mer putt var jag igår när jag kom hem halvt död efter en dag som jag egentligen inte alls tyckte var så krävande men som obönhörligen tog ut sin rätt. Kroppen kändes som den blivit överkörd och det är ingen överdrift att säga att jag inte direkt var på ett strålande humör. Oggig, skulle mamma säga.

Jag måste ha gift mig med världens bästa man (jag vet, en relativt subjektiv bedömning) - han premierar nämligen detta beteende (något som för övrigt måste diskuteras innan The Baby kommer till världen och börjar förstå vikten av att manipulera omgivningen med en putande underläpp).

Idag när han kom hem från jobbet kom först en röd liten julstjärna in genom dörren - tillsammans med en Mr. M som tyckte jag behövde le lite. Sen öpppnade han dörren helt. Och vad stod där om inte en gullig liten minijulgran!

NU är det jul hemma hos oss.

Senaste bilden.

Idag var vi hos min gynekolog för att göra den första officiella ultraljudsundersökningen. Allt ser bra ut så här långt. Jag är i slutet på vecka 19 och har sedan ungefär en vecka kunnat känna när The Baby virvlar runt i magen. Jag mår toppen och har massa energi - som en dag för ungefär en månad sen liksom bara kom över mig. Det var som att trycka på en knapp. Från vrak till energiknippe över en natt. Hur som helst, idag fick vi en aning om vad det blir för "sort" - men läkaren var inte helt säker eftersom det var svårt att få till en bra vinkel, så jag håller er på strecket lite...


Närstudie av huvudet och den högra handen som rör sig - kanske med tummen mot munnen?

Det här med proportioner.

I helgen var vi och tacksamt hämtade en spjälsäng hos en kollega som ville bli av med sin omedelbart och bums. Idag satte Mr. M ihop den för att kolla att alla delar och skruvar kommit med.

Vi kan ju konstatera att det här med att flytta genast blev mer angeläget.

Vi kan också konstatera att detta monster sannolikt kommer ersättas av en vagga eller liknande de första månaderna.Tänk om vi skulle ha en säng lika stor i förhållande till vår kroppsstorlek?

Luxury please.

I lördags var vi på en mässa i lyxens tecken. Mr. M hade fått biljetter från jobbet och vi var där på spaning. Passade förstås på att lufta vårt svarta Amex-kort också.

Så här ser ni:

... min nya bil.


...min nya fondvägg (djuriskt vacker):


...och mitt nya nattlinne med tillhörande mystofflor (helt gjort av bekväma Colaburkar):
 

Förrförra helgen hade vi besök från Götet!

Och krampaktigt förefaller vi alla stolt visa upp våra punsch- och glöggmuggar (Kinderpunsch för mig, varm saft med andar ord). Men man behöver ju ingen glögg för att bli varm i hjärtat när man har besök.


RSS 2.0