Homestag... what?!

Vi har börjat så smått att titta på en ny lägenhet. Vi älskar den vi bor i. Vi skulle aldrig flytta härifrån om det vore möjligt att helt enkelt bygga ut den med ett par rum och ett förråd. Nu är det ingen stress, men det kan vara värt att kolla vad som finns på marknaden.

Efter några veckort letande kan jag konstatera två saker:

1. Generellt får man för ett visst pris ungefär ett extra rum jämfört med Stockholm.

2. Ordet homestaging har uppenbarligen inte tagit sig över den österrikiska gränsen ännu.

Faktum är att jag har frågat några kollegor om de hört ordet homestaging någon gång. Nej. Det har de inte.

Mäkleri är liksom lite mer hipp-happ här på något vis. Man tar några bilder. Äh, gör väl inget om veckans reklamblad ligger på köksbänken. Gardinerna kan väl hänga lite hit och dit. Måla väggarna fräscha bara för att få upp försäljningspriset? Vad pratar du om?

För er som någon gång har kollat igenom ett par annonser från Stockholmsmarknaden vet vad jag pratar om. Visserligen inte heller en hälsosam bostadsmarknad, men det är ju en annan sak.

Roligt är det i alla fall att jämföra bostadsannonser. Let me introduce bostadsletande i Wien. Och referensen Stockholm.


Kommentarer
Postat av: kicki

Haha, så skönt befriande ändå!! Följer en blogg om en separation och där ska det renoveras kök och bytas luckor och snickra sig lite nya golv innan huset ska ut på marknaden. What!?

När vi sålde radhuset fanns inte så mycket homestaging heller (år 02). Ni kan väl städa och inte ha så mycket på diskbänken tyckte mäklaren.

Done deal. Och huset blev sålt ändå =)

2009-09-27 @ 22:56:41
URL: http://mammahoppsan.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Jag gillar staflit i köket och dalahästen i vardagsrummet. De bara står där liksom! Men hellre konstiga attiraljer än soporna som syns på Wien-bilderna!

2009-09-29 @ 09:29:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0