Ett immigrantinlägg.

Vet ni att man måste betala böter K O N T A N T till polisen som haffat en när man åker fast här i Österrike?

Mr. M åkte imorse fast för att ha kört vid gult ljus, och sen hade han av någon anledning inte med registreringsbeviset för bilen som han ju naturligtvis alltid annars har med och sen alkotestet som han behövde göra, det... nej, det var okay. Men 21 euro för gultljuskörningen och 7 euro för för att han inte hade alla papper med. Och det skulle betalas kontant. Som alla andra böter.

Nu hade han inte kontanter på sig. Så han fick helt sonika parkera bilen, lämna körkortet hos polisgubben och gå till närmsta bankomat och ta ut pengar.

Nu ska jag tillägga att man kan betala i efterhand - men då kostar kalaset förstås mer än på plats. Men samma sak gäller även för "dyrare" regelbrott. Så det gäller att kalkylera hur mycket kontanter man ska ha med - beroende på hur grova förseelser man tänker begå.

Hallå, korruption någon??! Man får ju visserligen ett kvitto på vad man betalat, men då kommer min andra tanke - hur jäkla omständig administration är inte det här?? Alla enskilda poliser som ska redovisa sina kontanter och kvitton och skit. Och hur många accepterar inte lite "dricks" för en lägre bot??!

Eller gör vi såhär i Sverige också...? Mamma?

Kommentarer
Postat av: Elin

Det var ju ändå hyffsat billigt för gultljuskörningen. Men betyder inte gult att man ska gasa, bra minnesregel G som i gult å gasa liksom...

2009-02-04 @ 20:12:51
Postat av: Mamma

..Och hur hamnar JAG i din blogg om trafikföseelser och böter???

2009-02-04 @ 20:41:39
Postat av: Pappa

Hon om nån borde väl veta! Hö Hö!!

2009-02-04 @ 21:04:33
Postat av: Pappa

Hon om nån borde väl veta!Hö Hö!

2009-02-04 @ 21:06:15
Postat av: Annika

kära föräldrar. pratar ni med varandra där hemma eller kommunicerar ni via våra kommentarsfält?

2009-02-04 @ 22:23:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0