Pengarna eller livet!

Missar ju det mesta som går på tv hemma, men läser med blandade känslor rubrikerna de ibland skapar. Nu har jag ju inte sett ett enda program ur Pontus Gårdingers nya program men har väl uppfattat om att det handlar om att säga sanningen och bli kontrollerad av en lögndetektor om man verkligen sagt sanningen eller inte och sedan får hela Sverige se hur personer som står huvudpersonen nära reagerar på detta sanningssägande eller ljugande. Såg ett inslag på Aftonbladet där följande utspelar sig:

- X, har du någon gång varit otrogen mot [din flickvän]?
Tystnad fem sekunder.
- Jag väljer att svara ja på detta. (mycket självsäkert, ungefär som att han inte riktigt fattar vad fasen det är han sitter och säger, i tv)
Tystnad medan lögndetektorn tänker.
Lögndetektorn: - Svaret är sant.
Varpå flickvännen inte vet vart hon ska ta vägen. Och publiken applåderar ljudligt åt X's "rätta" svar.
Flickvännen försöker svälja tårarna. Och förödmjukelsen.
Pontus: - Grattis X, du har vunnit 25 000 kronor!
Flickvännens chockade ansikte visas i bild.
Inslaget är slut.

Är det här jordens sjukaste dialog eller? Det känns ungefär så bisarrt som ett inslag i en film, där huvudrollsinnehavaren typ drömmer att han befinner sig i tv och plötsligt står han där bara helt naken och alla skrattar och pekar eller att det helt plötsligt bara väller in mängder av godis från alla håll och kanter som han måste försöka simma runt i. Ja, eller nåt sånt annat crazy. Bara att det här är på riktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0